söndag 19 februari 2017

#136 Hopkrupen (17/365)

Energisparare

Det gäller att förbruka så lite energi som möjligt. uppburrad och så få rörelser som möjligt är det som gäller. Även om "matbordet" är nyligen uppdukat.

#136 Hopkrupen


Jag tvekade länge och valde den färgreducerade bilden. Men vad tycker ni. Vilken bild gör blåmesen mest rättvisa?

_Originalet

6 kommentarer:

Anita Malta sa...

I sin naturliga miljö, det vill säga med naturens rätta färger. Så tycker iallafall jag och bilden är väldigt fin med bra skärpa på den lilla fågeln.

Jeanette sa...

Jag tycker att blåmesen gör sig bäst i den svart vita bilden. Sån söt fågel.

Maria W sa...

I den svartvita versionen blir blåmesen mer accentuerad med sina fina färger. Den andra versionen fångar blåmesen i sin naturliga miljö med alla de färger som finns runtom. Den har så fina färger i sig själv att den ändå lyfts fram.

Lealetar sa...

Hm.. tyckte nog först att den svartvitta bilden kändes lite för manipulerad för min smak, men det är också fascinerande med kontrasterna mellan det svartvita och fågelns färger. Det är ganska sammanhållna och fina färger i den andra bilden så den blir också fin och känns ju mer naturlig... Jag gillar båda, skulle jag ha en på väggen hemma skulle jag nog ta den svartvita!

Kerstin: sa...

Gillar båda bilder men i den svartvita kommer blåmesens färger fram lite mer tycker jag.

nikonNettan sa...

Intressant att jag upplever den första bilden som mer inzoomad än bild två, dvs att blåmesen är större. Jag fick jämföra grenarna för att faktiskt inse att bilderna är jämnstora. Den första bilden är fräck och underlättar för ögat. Kanske känns den mindre "konstgjord" om grenarna får lite mer svärta? Men då "bråkar" de också lite mer. Den nedre bilden fungerar också eftersom det gula går igen på flera ställen. Men mesen försvinner mer. Kanske ska man beskära den bilden mer då för att få ögat att fokusera mer på mesen. Tycker dock båda varianterna fungerar lika fint för att illustrera temat, då har ju även kringmiljön ngt att säga.