torsdag 27 april 2017

#120 Gå sin egen väg (42/365)

Jag = Ego

Säga vad man vill men större personlig integritet än en katt är svår att finna.
Bara blicken säger att det inte är någon idé att pådyvla några tokiga idéer eller tvinga in i något fack. Bara att acceptera att personligheten är okränkbar. Allt annat är otänkbart.
Funderar på hur det skulle vara om vi var så extrema mot varandra som katten är. Hur skulle vårt samhälle se ut då? Kanske inte skulle finnas något som kallades samhälle. Skulle människan finnas överhuvudtaget? Eller skulle vi inte blivit mer än en parentes i livets historiebok. En liten hjälplös hårlös figur utan någon styrka. Vi skulle gått under långt innan vi förstod vilka vi egentligen var och vad vi faktiskt är kapabla till.

Fast katten är en underbar vän!

#120 Gå sin egen väg

8 kommentarer:

Maria W sa...

Ja de är egensinniga katterna och det är väl det som är den stora charmen med dem. Vilken intensiv blick du fångat, den ser ut att vara redo att gå sin egen väg. Gillar att kattens ögon blir fokus i bilden.

Anonym sa...

Bra tolkning av temat. Gillar den centrerade kompositionen och kattens blick rakt in i kameran. Förstärker tolkningen.

Anita Malta sa...

Så fint du fångat kattens blick och väldigt tänkvärda rader.

Micaela sa...

Jag gillar verkligen tolkningen, och vilken fin kisse!

Lealetar sa...

Fint man får möta denna katts blick! Det ser ut att vara en som vet vad den vill, som katter brukar göra!

Annette sa...

Ja, jag håller med dig. Vilken tur att inte alla människor är så egensinniga. Perfekt bild för att symbolisera både temat och dina funderingar!

Anneli - A'la Foto sa...

Fin bild på den söta kissen! Jag vet inte om jag håller med! Katter bildar fantastiska samhällen på många ställen! Och de är beroende av oss människor och visst går det att kränka en katt! Men det finns något väldigt självständigt i en katt. Den går absolut sin egen väg!

Janicke sa...

Hej! Surfar runt som administratör och kollar läget. Hur går det med 365-utmaningen? Det är ett tag sen du publicerade något ...
Du faller för sexveckorsstrecket alldeles snart och blir nerflyttad från listan med aktiva. Men det är bara att du mejlar om du tar ny fart! Och hör även av dig om du skulle bestämma dig för att sluta, bara så att vi vet. Hoppas att du hänger kvar!
Janicke, admin.